Hrvatska

Vertel Telecoms Pty Ltd, Australija


 

 

 

S više od tri desetljeća iskustva u industriji, Vertel je razvio opsežnu radio i optičku komunikacijsku infrastrukturu. Uvijek gledajući u budućnost, tvrtka je htjela pružiti svojim klijentima vrhunsku digitalnu uslugu. I očekivano, NXDN® nastao je kao logičan sljedeći korak.

 

Tehnologija za budućnost

Nakon provođenja sveobuhvatnog testiranja i benchmarkinga, Vertel je zaključio da je tehnologija Kenwood NEXEDGE® bez sumnje idealno rješenje – iz perspektive mrežnih operatora i krajnjih korisnika. NEXEDGE® nudi sigurnu, spektralno učinkovitu digitalnu (FDMA) tehnološku platformu koja omogućuje Vertelu pružanje poboljšane glasovne komunikacije, poboljšanu pokrivenost i vrlo fleksibilne konfiguracije grupa razgovora. Štoviše, radi na širinama kanala od 12,5 kHz i 6,25 kHz, udovoljava i premašuje zahtjeve Australian Communications and Media Authority (ACMA) 400 MHz spektralne strategije. Kenwoodov NEXEDGE® je bio savršen za Vertel Team TalkTM mrežu.

 

Jasnoća i funkcionalnost

Uobičajeni problem za mnoge analogne korisnike LMR-a može biti neravnomjerna kvaliteta poziva, no NEXEDGE® pruža dosljedno bolji poziv, osobito na rubnim mjestima i unutar zgrada. Korisnici također uživaju u poboljšanim značajkama i funkcionalnošću – poput enkripcije i GPS praćenja – i mogu se nadati daljnjim poboljšanjima kao što su telefonsko povezivanje i over-the-air programiranje. Još jedna prednost za tvrtke koje se kreću na digitalni način je da se analogni radiji postupno zamjenjuju NEXEDGE® uređajima koji mogu standardno funkcionirati analognim LTR® načinom.

 

Pokrivenost i kapacitet

Team TalkTM već pruža veliku pokrivenost i Sydneya i Melbourna, pružajući lokalne i međudržavne dvosmjerne radiokomunikacije za organizacije koje zahtijevaju nužne poslovne glasovne i podatkovne komunikacije. S grupnim ID-om i jedinicom ID mrežnog kapaciteta od 60.000, to je više nego dovoljno za velike organizacije. IP se koristi za povezivanje do 48 digitalnih trunked područja za širokopojasni roaming i mogućnosti pozivanja, dok IPSec VPN tunel pruža sigurne komunikacijske veze.

„Pametni NEXEDGE® digitalni sustav omogućio nam je da učinkovito izvedemo najsuvremeniju mrežu koja pruža praktičnu migraciju i vrhunsku komunikaciju s našim klijentima“, objašnjava Andrew Findlay, izvršni direktor tvrtke Vertel.