Hrvatska

Security and Observation Technologies Ltd, Sofija, Bugarska


 

Kenwoodov službeni distributer u Bugarskoj, Sectron Ltd, uspješno je implementirao prvi NEXEDGE digitalni komunikacijski sustav u Bugarskoj za SOT-161, jednu od vodećih tvrtki na tržištu sigurnosti. SOT osigurava zaštitu više od 53.000 pretplatnika sa sustavom nadzora alarma, patrolnim automobilima i fizičkim čuvarima u Sofiji i još tisućama u cijeloj zemlji. Na temelju velikih prednosti sustava Kenwood NEXEDGE, SOT sada može kontrolirati sve patrolne automobile i stražare u Sofiji i diljem zemlje iz jednog glavnog kontrolnog centra sa sjedištem u Sofiji. Trenutačna konfiguracija sustava je: 4 repetitorska područja koja su sva povezana s IP-om; 3 područja od kojih svako ima 3 repetitora nalaze se u samoj Sofiji, a četvrti je u Tsarevom, velikom gradu udaljenom 450 km od Sofije. Ukupan broj mobilnih i prijenosnih radija koji rade na sustavu je više od 120 uređaja.

 

 

Zašto je SOT odabrao Kenwood NEXEDGE?

Neko su vrijeme tražili odgovarajuće rješenje za zahtjeve za glasovnim komunikacijskim sustavom. Njihove specifikacije uključuju:

·         Izvrsnu pokrivenost

·         Sigurnu vezu bez ikakvih prekida i propuštanja informacija

·         IP povezivost između udaljenih područja

·         Učinkovitost frekvencije

·         Jednostavno održavanje i upravljanje sustavom

·         Mogućnost nadogradnje i rekonfiguriranja parametara sustava

 

Otkrili su da je sustav NEXEDGE opremljen svim njihovim zahtjevima i, u odnosu na postojeći sustav, imao je sve prednosti koje su tražili.

Buduća ekspanzija – sljedeći korak bit će dodati još 3 područja u sustav, smještena u različitim gradovima Bugarske i povezati ih putem IP veze na glavni nadzorni centar Sofije.