Hrvatska

NEXEDGE® u kompleksu One New Change u Londonu


 

Jasno je vidljivo da je cilj Land Securities Group PLC-a kod razvijanja kompleksa trgovina i ureda One New Change, bio stvaranje nečega izvanrednog.

One New Change Shopping CentreLokacija u središtu Square Mile-a u Londonu preko puta katedrale sv. Pavla i živahne financijske četvrti, upečatljiv i ikonski dizajn isporučen od međunarodno priznatog arhitekta i dobitnika Pritzkerove nagrade Jean Nouvela, kvaliteta maloprodaje i restorana te atmosfera dobrodošlice prikazuju dizajn koji izvrsno funkcionira na svom području.

One New Change vrijedan 533 milijuna funti, koji se sastoji od 222.000 četvornih metara maloprodajnih prostora i 342.000 četvornih metara uredskog prostora u neuobičajeno niskoj zgradi od šest katova visokih 34 metara, nazvan je 'stealth bomber' sa svojim dramatičnim kutovima i tisuće sivih i crvenih staklenih ploča.

One New Change otvoren je 28. listopada 2010. s više od šezdeset dućana i restorana koji se rade sedam dana u tjednu i brzo se utemeljio kao odredište za kupce i naručitelje koji rade i žive u gradu, kao i posjetitelje izvan grada.

Clive River, Security Shift Manager of MITIE

Glavna trgovačka i prehrambena područja prostiru se na tri etaže s četiri ulaza na s ulice, povezujući Cheapside na sjeveru, Watling Street na jugu, New Change na zapadu i Bread Street na istoku.

Našli smo se s Clive Riverom, upraviteljem sigurnosti tvrtke MITIE koju je zaposlio Land Securities za pružanje usluga upravljanja objektima u prestižnom  restoranu One New Change zgrade i Nicolom Hargetom, voditeljem razvoja u PMR Products – Kenwoodov trgovac koji je isporučio i instalirao NEXEDGE ® digitalni dvosmjerni radio sustav. Nicola nam daje neke detalje iza NEXEDGE® sustava ugrađenog u zgradu: „Land Securities su nas obavijestili o zahtjevima za radio sustav koji je trebao biti instaliran i potpuno operativan u kolovozu 2010. godine prije završetka zgrade. Sama zgrada, iako je obložena staklom, u stvari je ogromna konstrukcija od čelika i betona, i premda je primarni uvjet bio imati sustav za korištenje od strane timova za sigurnost, održavanje i čišćenje u maloprodaji i prehrambenim područjima, također je trebao pružiti pokrivenost u podzemnim prostorima za utovar i unutar uredskog smještaja.“

Kenwood NEXEDGE® sustav koji je ugradio PMR Products sastoji se od četrdeset i pet NX-300E4 prijenosnih walkie talkie-a, punjača akumulatora, dve NX-810 bazne stanice, dva NX-800E mobilna radija koji povezuju bazne stanice između PMR Products CTR3500 sučelja i njegovog programa SecurityNet i konačno, dvije antene od kojih se jedna nalazi ispod krovne linije, a druga u podrumu. Cijeli radio komunikacijski sustav nalazi se u velikom, potpuno opremljenom upravljačkom centru i njime upravlja PMR Products-ov prilagodljivi SafetyNet Digital software. SafetyNet je prvi put predstavio PMR Products 1995. godine, a zatim se dokazao upotrebljenim u stotinu i trideset zatvora diljem Velike Britanije i preko 50 maloprodajnih i industrijskih primjena. On pruža sigurnost i poboljšanja rada radijske mreže One New Change, uključujući snimanje glasa, status svih radija u uporabi, anketiranje korisnika za samozaposlene radnike i daljinsko blokiranje i ponovno uključivanje radio stanica.

 

   
  PMR Products SafetyNet Digital Software  

 

Steve Clarke, Managing Director of PMR Products

Performanse s 100% pouzdanosti

Steve Clarke, direktor PMR Products-a koji je bio uključen u projektiranje i instalaciju sustava, komentirao je: „Željeli smo dizajnirati radio sustav koji bi isporučio visoke performanse i dostupnost koju je Land Securities želio, ali bi se također mogao nadograditi u budućnosti ako je potrebno. Naveli smo Kenwood NEXEDGE® jer je naše iskustvo s proizvodom u ostalim maloprodajnim primjenama tijekom proteklih nekoliko godina dovelo do 100% povjerenja u njihovu izvedbu i pouzdanost, a njihova kompaktna izvedba i čvrsta konstrukcija idealno su prilagođeni sigurnosnim primjenama. Druga prednost NEXEDGE® digitalnog sustava je što se može konfigurirati da radi točno na 6,25 kHz - s licencama koje postaju sve teže osigurati od Ofcoma u središtu Londona zbog raspodjele širine pojasa za 2012 London Games. Mogućnost upravljanja opremom bez gubitka performansi na uskim širinama pojasa bila je prava prednost i vrlo jeftino rješenje za našeg klijenta.“

Za izazove postavljanja sustava u zgradu s izgradnjom složenosti One New Change, Steve je nastavio: "Budući da je zgrada bila još uvijek u razvoju kada smo započeli instalaciju, morali smo raditi oko nepotpune strukture i provesti opsežno testiranje za završetak dizajna sustava. Završna instalacija sadrži pojačivač stanica i dodatnu antenu u podrumu kako bi se povećala pokrivenost u najdalje zabačenim maloprodajnim prostorima i svim vanjskim prolazima. Drugi značajni čimbenik bio je pronaći najbolju lokaciju za antenu s obzirom na ograničenje da bude ispod krovne linije kako ne bi upropastila pogled s katedrale Sv. Pavla.

 

Stvaranje sigurne i entuzijastične okoline bez opasnosti od kriminala i anti-socijalnog ponašanja.

Na operativnoj razini, One New Change predstavlja brojne izazove. Prvo, njegova lokacija zahtijeva dodatne sigurnosne mjere protiv širokog spektra prijetnji koje druge lokacije možda nemaju. Jednako tako, produženi radni sati kompleksa, koji posluje sedam dana u tjednu i činjenica da su četiri ulaza u zgradu otvoreni 24 sata dnevno, zahtijevaju snažan i visoko organiziran protokol za upravljanje sigurnošću.

MITIE-ov tim za sigurnost u One New Change, predvođen Royom Bassomom, menadžerom za isporuku usluga sigurnosti, preuzeo je svoju zadaću kod završetka zgrade 2010. godine kako bi testirali i uklopili svoje sustave i procese kako bi osigurali prvorazredno upravljanje sigurnošću od dana otvaranja zgrade. Komentirao je: „Ključna uloga mog tima u One New Change je pružiti turistima, kupcima, posjetiteljima i radnicima pozitivno i nezaboravno iskustvo od trenutka kad prođu kroz vrata do vremena kada odu. Neophodno je da se prilikom svake dodirne točke usluga isporučuje prema potrebama svakog klijenta i odražava visoke standarde očekivane od Land Securities za One New Change.“

Clive River, menadžer za sigurnost slaže se s Royom i kaže: „Dobra, učinkovita sigurnost mora biti vidljiva kako bi pružila osiguranje i zastrašivanje u jednakoj mjeri, ali bi također trebala biti diskretna, tako da se ne nameta na iskustvo posjetitelja. Na terenu imamo tim sigurnosnog osoblja od dvadeset osam članova, koji nadziru upravljački centar, patroliraju na maloprodajnim katovima, promatraju pješačke ulaze, kontroliraju pristup krovnoj terasi i teretnim prostorima, reagiraju na incidente i osiguravaju najbolju sigurnosnu i zdravstvenu praksu koje se primjenjuju u cijeloj zgradi.“

Clive kaže: „Vrlo smo zadovoljni s radio komunikacijskim sustavom instaliranim u zgradi. Omogućuje nam 98% pokrivenosti cijelog područja, a radio prijemnici su jednostavni za uporabu i nevjerojatno izdržljivi“ – u ovom trenutku Roy pokazuje svoj prilično oštećen radio – „Ne mogu se sjetiti koliko je puta ovaj radio pao na pod i nikad nije prestao raditi. Također sam impresioniran duljinom baterije na radiju; traje 12 sati i više od jednog punjenja“.

Radio sustav pruža pokrivenost izvan mjesta što pruža dodatnu korist od toga da može doći do članova tima koji su na pauzi u slučaju incidenta.

Zaključno, što Clive misli o radio sustavu koji je dizajnirao i instalirao PMR Products i Kenwoodoj NEXEDGE® digitalnoj dvosmjernoj radio opremi u upotrebi?

„Pouzdana, učinkovita radio komunikacija nam osigurava sigurnost i zaštitu; to je bitno za naš rad i naš najvažniji dio opreme. Sustav i oprema u One New Change-u čine upravo ono što želimo!“