Hrvatska

Sustav održavanja cesta Hessen, Njemačka


 

Njemačka je poznata po svojim autocestama, a 24 prolaze kroz saveznu državu Hessen, gdje se Frankfurter Kreuz A3/A5 spaja i kojom prolazi čak 320.000 vozila dnevno. U svrhu održavanja, državna cestovna mreža podijeljena je na 50 okruga, s posadama koje koriste analogne radije kako bi se osiguralo da su pravi resursi na pravom mjestu u pravo vrijeme. Svaki okrug koristi 10~20 mobilnih radija, 5 prijenosnih radija i do 4 repetitora. Međutim, Hessen je odlučio provesti projekt pomoću digitalne komunikacijske mreže kako bi utvrdio koristi od najnovijih radio tehnologija.

 

Jasni zahtjevi

Državni dužnosnici traže sustav koji će ponuditi iste ili čak bolje performanse od ostalih digitalnih mreža po nižoj cijeni, uz usku širinu pojasa radi povećanja pokrivenosti, visoku kvalitetu zvuka, sigurnosne značajke i IP povezivost. Štoviše, morao bi biti u mogućnosti surađivati s postojećom analognom infrastrukturom kako bi se olakšala migracija. Uz zamjenu postojećeg sustava, postoje planovi za proširenje mreže u budućnosti, kako bi se povezali s sustavom održavanja autocesta.

 

Dobar odaziv

Bio je to vrlo važan projekt, koji je uključivao više od 1.000 radija i dobio punu pozornost Kenwooda Njemačke i njihovih partnera koji su uspostavili dobar radni odnos s državnom vladom. Također su dobili snažnu potporu iz Japana. Tako je bilo moguće iskoristiti multisite IP mrežnu sposobnost NEXEDGE® sustava da razviju sustav koji je u potpunosti prilagođen da zadovolji zahtjeve države. Također, troškovi su bili niži od konkurentskih sustava jer je zahtijevalo manje područja.

Kompletan NEXEDGE® sustav razvijen za Hessen sastojao se od 50 područja i 100~140 NXR-700E repetitora, koji služe gotovo 1.000 mobilnih radija NX-700E i više od 200 prijenosnih radio uređaja NX-200E, a koristi se i do 10 kanala.

 

Dobar rezultat

Hessenov novi NEXEDGE® sustav pruža mnogo veću pokrivenost od prethodnog analognog sustava. Osoblje koje radi na održavanju cesta ima koristi od jednostavnog dispečerskog sustava koji pruža FunkTronic te za podatkovnu komunikaciju za bitne informacije o GPS lokaciji. Kenwood je opet dokazao da je NEXEDGE® skalabilno rješenje sposobno preuzeti izazov čak i najzahtjevnijih primjena.