Hrvatska

G8/G20 sastanci, Kanada, 25.-27. lipnja 2010.


 

Na tehničkoj strani, G8 i G20 sastanci u lipnju 2010. godine istaknuli su izvanredne potencijale i performanse Kenwoodovog NEXEDGE® digitalnog komunikacijskog sustava.

 

Opsežna pokrivenost

G8 i G20 sastanci trebali su se održati u Deerhurst Resortu u gradiću Huntsville, Ontario, ali odlučeno je da će veći događaj morati biti održan u kongresnom centru Metro Toronto u srcu Toronta. To je značilo da komunikacijski sustav – kako bi koordinirali i pratili kretanje vođa i osoblja 20 najvažnijih nacija svijeta - morao pokriti 222 km od Toronto Pearson zračne luke sjeverno do Huntsvillea za G8 sastanak, i 239 km južno od Huntsvillea do centra grada Toronta. Postojalo je samo jedno održivo rješenje kako bi se osigurala višeslojna digitalna trunked pokrivenost nad tako širokim područjem: Kenwood NEXEDGE® sustav.

 

 

Uski rok isporuke

Dana 20. travnja, Kanadsko ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne trgovine (DFAIT) dodijelilo je ugovor Mobile Business Communications (MBC) i Kenwood Electronics Canada (KEC). Početkom svibnja KEC je morao dostaviti 28 NXR-800 stanica visoke snage, programirane i podešene, zajedno sa 600 prijenosnika NX-300. A do kraja svibnja MBC je morao implementirati IP povezanu mrežu s 7 područja, od čega 6 zahtjeva kompletnu instalaciju antena, kabliranje i infrastrukturu. Srećom, MBC je već imao potrebne frekvencije i NEXEDGE® infrastrukturu u Torontonskom CN toranju.

 

Precizne pripreme

Napravljena su ispitivanja širenja i pokrivenosti, a oprema je isporučena i raspoređena prije roka, što je omogućilo rano započinjanje treninga za 600 korisnika, podijeljeno u 26 grupa za razgovor (jedna koja se odnosi na hitnu uporabu). Svaki operator je dobio radio NX-300, prilagođeni priručnik i obuku, a KEC i MBC imali su tehničko osoblje na raspolaganju tijekom cijelog summita, pružajući 24-satnu podršku.

 

Besprijekoran uspjeh

Tijekom dva sastanka ovaj sustav je radio bez poteškoća omogućavajući glatku komunikaciju preko mreže kako bi DFAIT mogao kontinuirano pratiti kretanje i sigurnost vođa i delegata između zračne luke i dva mjesta. Generalni upravitelj MBC-a Lino di Gennaro zaključio je da je sustav NEXEDGE® „premašio sva očekivanja kupca“.