Hrvatska

CN Toranj, Toronto, Kanada


 

CN toranj u Torontu najviša je samostojeća građevina u Sjevernoj Americi, a od 1976. igrao je ključnu ulogu u gradskoj telekomunikacijskoj infrastrukturi dok posjetiteljima nudi izvrstan pogled s dva vidikovca. CN Tower je dugoročni klijent i partner Mobile Business Communications-a (MBC), Kenwood distributera. MBC je ugradio NEXEDGE® opremu kako bi osigurao digitalne trunked komunikacije unutar samog tornja i također služio kao MBC središnje operativno područje za cijelu mrežu južnog Ontaria.

 

Izazov

Ova jedinstvena struktura predstavlja posebne izazove za radio sustav. Prema Kerry Adamsu, predsjedniku MBC-a, osigurati da se solidan signal širi u cijelom objektu, pružati izvrsnu jasnoću zvuka i statički-slobodno komunikacijsko okruženje, važni su čimbenici pri odabiru NEXEDGE® za zamjenu prethodnog analognog LTR® trunked sustava.

 

Kapacitet

Novi FDMA digitalni trunked sustav s mogućnosti od 6,25 kHz osigurava čist, jasan i definiran prijenos signala, kao i povećani kapacitet, omogućujući više grupa za razgovor, što prije nije bilo moguće s LTR® sustavom. Sada zaposlenici u čak desetak različitih odjela – poput inženjerstva, održavanja i posebnih događaja – mogu govoriti istodobno, ali samostalno, uživajući u izvanrednoj kvaliteti zvuka, kao i poboljšanoj zaštiti od skeniranja i prisluškivanja.

 

Rješenje

Novi NEXEDGE® sustav koristi isti frekvencijski pojas od 450 MHz kao i njihov prošli LTR® sustav što je omogućio laku migraciju. NEXEDGE® se pokazao kao idealno rješenje za ovu poznatu kanadsku znamenitost i za MBC, koji već više od tri desetljeća služi komercijalnoj SMR industriji u južnom Ontariu. MBC je usvojio NEXEDGE® kao svoju primarnu digitalnu platformu jer pruža klijentima besprijekornu grupnu komunikaciju. Kao i mnoge druge tvrtke koje koriste mobitel, njih je snažno privukla troškovno učinkovita pokrivenost širokog područja omogućena tehnologijama NEXEDGE®, kao i ekonomična IP mreža i dodatni potencijal za implementaciju GPS-a i mogućnost slanja poruka.