Hrvatska

A Beep, Chicago, SAD


 

A Beep osnovan je 1996. godine kao paging usluga, ali nakon prelaska u LTR® trunking tvrtka je prerasla u ono što je danas – jedan od najvećih SMR operatera u Chicagu.

 

Značajke

Kada je NEXEDGE® uveden u IWCE 2007. godine, A Beep je vidio da jednostavni izgled sustava, koji se ne oslanja na jedan server, kao i jednostavnost upravljanja i dokazanu kvalitetu Kenwooda, što je dovelo do odluke o jednostavnom postavljanju NEXEDGE® sustava. Godinu dana kasnije, napravili su detaljnu usporedbu sa svim konkurentnim proizvodima i odlučili se za NEXEDGE® za njihovu novu uslugu Diga-Talk. Ostala širokopojasna rješenja nisu nudila sve što im je potrebno. Druga rješenja zahtijevale su previše intervencija operatera za odabir područja, dok je Kenwood ponudio user-friendly, automatizirani sustav za transparentni roaming dok istovremeno pruža vrhunsku kvalitetu glasa. IP mreža znači da nema potrebe za skupe T1 linije, a modulacija od 6,25 kHz dopustila im je da iskoriste svoj ekskluzivni spektar.

 

Pokrivenost

After purchasing 50 repeaters, A Beep now has 9 sites linked by an IP network with another 3 sites ready to be deployed. They expect to have a total of 16 sites running in the near future. This means the Diga-Talk system can offer wide-area seamless roaming over the entire Chicago metropolitan area, with a population of 9 million. With an estimated 25% increase in coverage, their NEXEDGE® digital system can utilize portable radios, where in the past, only mobile radios would provide the necessary range.

Nakon kupnje 50 repetitora, A Beep sada ima 9 područja povezanih IP mrežom s još 3 područja spremnih za implementaciju. Očekuje se da će u skoroj budućnosti imati ukupno 16 područja. To znači da sustav Diga-Talk može pružiti širok raspon roaminga preko čitavog gradskog područja u Chicagu s populacijom od 9 milijuna. S prosječnim povećanjem pokrivenosti od 25%, njihov NEXEDGE® digitalni sustav može koristiti prijenosne radio stanice, gdje bi u prošlosti samo mobilni radijski uređaji pružili potrebni raspon.

 

Zadovoljavanje potreba

Uz proširenu pokrivenost, A Beep može zadovoljiti potrebe manjih tvrtki sa samo nekoliko zaposlenika, kao i velike kupce s više od 100 vozila. Mogućnosti za razmjenu poruka i GPS, kao i grupni poziv i individualni poziv također privlače široku paletu novih klijenata, kao što su usluge limuzine i usluge taxija. Prema direktoru prodaje Jeffu Chrastke, „Odgovor korisnika je bio fenomenalan.“