Hrvatska

NEXEDGE® pomaže Stoke Parku održati svoje iskustvo s pet zvjezdica


 

Pet zvjezdica nije samo standard kvalitete. Za tim Stoke Parka, to je opsesija.

Duga i slavna povijest

Posjed Stoke Park bilježi povijest od preko 1.000 godina još od Knjige Sudnjeg dana sa svojim vlasništvom u izravnoj liniji 515 godina od 1066. do 1581 godine. Tek 1775. godine park je počeo preuzimati svoj sadašnji oblik kada je John Penn, vojnik, učenjak i pjesnik čija je obitelj osnovala Pennsylvaniju, naslijedio Stoke Park s dvorcem.

Penn je zaposlio Jamesa Wyata, arhitekta kralja Georgea III., da dizajnira paladijansku palaču i spomenike koji su dovršeni 1795. godine. Pretpostavlja se da je projekt u velikoj mjeri financiran s 130.000 funti, koju je nova Vlada SAD-a platila za zemljište njegove obitelji od 110.000 km2 u Pennsylvaniji 1775. godine.

Posjed su oblikovali dva ikonska pejzažna arhitekta 18. stoljeća, Lancelot "Capability" Brown i Humphry Repton, koji su 1792. godine dizajnirali krajolik kakav je danas.

Dok se većina posjeda promjenila i razvijala tijekom vremena, dio izvornog dvorca još se uvijek može vidjeti.

Idealno smješten u neposrednoj blizini zračne luke Heathrow i 40 minuta vožnje od centra Londona, Stoke Park je nedavno bio u vlasništvu South Buckinghamshire District Council-a od 1958. do 1993. te je bio dom Stoke Poges Golf Club-a.

 

Stoke Park danas

Godine 1988. International Hospitals Group Ltd (IHS), obiteljska tvrtka pod vodstvom Rogera Kinga, stekla je zakup od 250 godina na 140 hektara (1,4 km2) i kroz Stoke Park Limited započela program poboljšanja od 40 milijuna funti za obnavljanje građevina i terena na svoju bivšu slavu.

Rezultat ulaganja može se vidjeti u elegantnom hotelu s pet zvjezdica s 21 tradicionalnih luksuznih spavaćih soba u palači i još 28 suvremenijih šarmantnih soba u paviljonu. U Stoke Parku nalaze se luksuzni privatni klub s termama, salon, zatvoreni bazen, dvorana, sauna, unutarnji i vanjski teniski teren, tri restorana i golf teren od 27 rupa, stvoren 1908. od strane istaknutog golf arhitekta Harry Shaplanda Colta.

 

 

„...želimo stvoriti izvanredan, ali personaliziran doživljaj gostima“

Chester King, direktor Stoke Parka govori o pristupu održavanja i izgradnji kulture hotela i kluba: „Ovo je jedan od najstarijih klubova u Engleskoj, a ne morate nositi sako i kravatu; mi nastojimo pružiti usluge i sadržaje s pet zvjezdica, ali bez uzvišene atmosfere. Od vašeg dolaska, kroz odmor te do odlaska jednostavno želimo stvoriti izvanredano, ali personalizirano iskustvo. U stvari, može se reći da naš tim obraća svu svoju pažnju na najmanje detalje i želju da se članovi i gosti osjećaju dobrodošlim i posebnim.“

Dio takvog stava za pružanje besprijekorne usluge u mnogim različitim odjelima i disciplinama vidljivo je u njihovom postavljanju dvosmjernog radijskog sustava kako bi se osigurala instantna komunikacijska veza između menadžmenta i njihovog osoblja. Stoke Park već neko vrijeme koristi analogni radio sustav Kenwood i dokazao je svoju vrijednost u poboljšanju svakodnevnih operacija i upravljanja mnogim otvorenim događajima u hotelu i klubu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stoke Park nadograđuje se na digitalni NEXEDGE® sustav

U studenom 2011. godine, kao dio stalnog poboljšanja, Stoke Park je naručio Kenwood NEXEDGE® digitalni dvosmjerni radio sustav kako bi osigurao prošireni raspon na cijelom posjedu i pružio mogućnost proširenja mreže i dodatno poboljšao usluge pružane gostima kroz povećane skupine korisnika, podataka i značajki lokacije.

Kenwood NEXEDGE® sustav instaliran na Stoke Parku sastoji se od NX-220E (puna tipkovnica) i NX-220E2 (bez tipkovnice) ručnih prijenosnih radija koji rade u trunked mreži s tri prometna kanala i jednim upravljačkim kanalom. Sustav koristi Procom hibridni kombinator koji radi s jednom antenom.

Sustav je konfiguriran tako da svaki odjel posjeduje vlastiti kanal, pa čak i nakon prelaska kanala za razgovor s drugim odjelima, radio se uvijek vraća na svoj kanal odjela, osiguravajući da se pozivi nikad ne propuštaju. Jednako važno u okruženju s pet zvjezdica jest taj da trunked sustav eliminira čekanje za pristup kanalu i buku razgovora unutar odjela.

 

„Novi NEXEDGE® sustav omogućava učinkovito i diskretno upravljanje i koordinaciju usluga koje se pružaju gostima.“

Priscilla Keller, voditeljica Stoke Parka posljednje dvije godine, zagovara novi radio sustav i komentira: „Stoke Park je veliki i višestruki hotel i klub s oko 4.000 članova na dvije glavne zgrade. Stoke Park je drugačiji po tome što je u vlasništvu obitelji koja njime upravlja, što se odražava u pristupu koji 250-ni tim ima kako bi ostvario dobar dojam na gostima i članovima. Svi se vidimo kao ambasadori Stoke Parka i pružanje izvrsne usluge shvaćamo vrlo važno.“

„Novi NEXEDGE® sustav omogućava učinkovito i diskretno upravljanje i koordinaciju usluga koje se pružaju gostima, bilo da se radi o nošenju prtljage, sobaricama ili održavanju i da se održava veza s ostalim gostima i uslugama članova na licu mjesta, kao što su restorani, priređivanje pirova, spa, dvorane, golf timovi i sigurnost. To znači da možemo učinkovitije reagirati na zahtjeve gosta i brzo reagirati na probleme ako se pojave i naravno, radio sustav je također ključan u osiguranju da odmah znamo kada je gostinjska soba pripremljena i spremna za gosta – to povećava našu stopu popunjenosti i iskustvo gostiju.“

Osim što je uspješan hotel i klub članova, Stoke Park također je domaćin brojnim vjenčanjima, konferencijama, izložbama, privatnim funkcijama, zabavama i golf turnirima. Priscilla nastavlja: „Dok radio sustav osigurava našu svakodnevnu komunikaciju unutar odjela, do izražaja dolazi kada smo domaćini velikih događaja na otvorenom. Našem godišnjem vatrometu, na primjer, prisustvuje više od pet stotina gostiju i zahtijeva dobro upravljanje prometom kako bi se parkirali automobili i svi gosti sigurno smjestili na vrijeme da gledaju spektakl. Jednako važno je i potreba za upravljanjem izlazom s posjeda. Prije je bilo potrebno oko sat vremena da se raščisti parkiralište, a sad s Kenwoodovim radijskim sustavom smo smanjili na dvadeset minuta – i manje gunđanja ljudi koji čekaju da odu.“

Najveći godišnji događaj koji se održava u Stoke Parku je The Boodles, prestižan pripremni događaj Wimbledona. Popis prethodnih sudionika uključuje tenisače kao što su Andy Murray, David Ferrer, Gael Monfils, David Nalbandian, Pete Sampras, Andy Roddick, Novak Đoković, Goran Ivanišević, Maria Sharapova i Andre Agassi.

Priscilla nam govori više o događaju: „The Boodles se održava 5 dana u lipnju i privlači svjetske igrače, VIP goste, sponzore, između 1.500 i 2.000 posjetitelja svaki dan i naravno, povećanu sigurnost. Stoke Park ne pruža samo terene, veoma smo uključeni u događaj na mnogim razinama od gostoljubivosti do hrane i pića – osiguravamo da je naš tim u mogućnosti ponuditi pomoć i pažnju koju organizatori i gosti očekuju... to je pravi izazov, ali radio sustav ima neprocjenjivu ulogu u tome da sve ide glatko.“

 

Što se tiče glatkog poslovanja, i unatoč ulaganju u nekretnine i njegove zgrade, nije lako održavati 200 godina staru paladinsku palaču u formi, zadatak za koji je zadužen Kevin O'Leary, voditelj održavanja i njegov tim.

Uz svoju ulogu u održavanju, Kevin je također odgovorna osoba za određivanje novog NEXEDGE® sustava. Rekao je: „Kada je odlučeno da nadogradimo naš postojeći sustav na digitalni NEXEDGE®, dobio sam priliku raditi s ostalim voditeljima odjela kako bih razumio kako koriste radio komunikacije, njihove potrebe i poboljšanja koja su tražili.

Jedno od prvih područja koje smo identificirali bila je potreba za korisničkim skupinama, tako da timovi unutar odjela mogu učinkovitije komunicirati bez potrebe za slušanjem razgovora drugog osoblja. Također smo željeli osigurati da ne postoji čekanje za vrijeme razgovora – vrlo je važno u okruženju s pet zvjezdica da su komunikacije jasne i neposredne te, naravno, mobilne slušalice moraju biti čvrste. Nismo naveli povećani raspon u našoj specifikaciji; s područjem koje pokriva 140 hektara mislili smo da tražimo previše.“

Kevin je razgovarao s Kenwoodom i višekanalni, trunked sustav dizajniran je kako bi zadovoljio trenutne potrebe Stoke Parka i omogućio proširenje sustava u budućnosti.

Nakon instalacije, Kevin i njegov tim stavljaju novi NEXEDGE® sustav u rad i izgleda da su premašili očekivanja. Kevin izvještava:

„Zadivljen sam izvedbom NEXEDGE® sustava – jasnoćom govora, dugim životnim vijekom baterije i nevjerojatnim rasponom.“

Kevin zaključuje: „Nemam problema kod poziva kolege bilo gdje na posjedu, bilo da je na otvorenom prostoru ili duboko u zgradi – mogu čak dobiti prijem u dubinama podruma palače – to je nevjerojatno!“

Ostala područja u Stoke Parku, gdje je NEXEDGE® sustav implementiran, uključuju kompleks Golf Cluba i Paviljon gdje se radio stavlja u različite svrhe.

„Sve što radimo u Stoke Parku je usredotočeno na izvrsnost i pružanje gostima i članovima izniman doživljaj isto tako i u golf klubu.“

Tim Harris, voditelj maloprodaje i glavni asistent PGA Professional u golf klubu Stoke Park govori: „Sve što radimo u Stoke Parku usredotočeno je na izvrsnost i davanje gostima i članovima izuzetno iskustvo i to u golf klubu nije drukčije. Imamo članove i goste različitih sposobnosti igranja u širokom rasponu godina, naš je posao da osiguramo da bez obzira na njihovu razinu vještine uživaju u igranju.“

Stoke Park, golf igralište s 27 rupa, je jedan od najljepših u zemlji i bio je inspiracija za mnoge najpoznatije svjetske rupe, uključujući zloglasnu Augusta 16. rupu u središtu Amen Corner.

Golf igralište naravno je vidio mnoge impresivne krugove u svojoj povijesti, uključujući prvi PGA Matchplay turnir 1910. i James Bondov epski golfski dvoboj u klasičnom 007 filmu 'Goldfinger' iz 1964. godine.

Godine 2006. Golf World odabrao je Stoke Park kao jedan od 100 najboljih igrališta na svijetu, dok je u 2010. bio domaćin inauguriranom događaju Golf Live.

Tim naglašava opuštenu atmosferu i diskretnu, ali pažljivu uslugu koja razlikuje Stoke Park: „Mi koristimo naše NEXEDGE® radije kako bismo igrali golf bez poteškoća, ali nenametljivo, primjerice tijekom turnira, naš tim za registraciju komunicira s početnicima i voditeljima, a kao osnovu koristimo radio kako bismo koordinirali naše nastavne stručnjake i podršku timu kako bi ljudi i oprema uvijek bili spremni, na pravom mjestu u pravom trenutku. omogućujući igračima da se usredotoče na njihovu igru.“

 

Stoke Park Pavilion – hram za zdravlje i fitness

Paviljon u Stoke Parku ima nagrađivani Spa, sobe za tretmane, 13 višekatnih teniskih terena, vrhunsku dvoranu, restoran, kozmetički salon i 28 suvremenih soba i apartmana. Stoke Park Spa, prepoznatljiv kao jedno od 'deset najboljih lječilišta u Velikoj Britaniji', prema The Independent-u i The Daily Telegraph-u, ponosi se nudeći učinkovite tretmane u mirnom i luksuznom okruženju.

Anna Williamson, voditeljica spa operacija u Stoke Parku prvenstveno koristi svoj NEXEDGE® radio radi uspostavljanja veze s dvjema hotelskim frontima i osigurava da su sobe za liječenje potpuno opremljene i da se oprema održava prema najvišim standardima. Anna vjeruje da su radiji korisni u održavanju informiranosti o transferu gostiju do i od dvorca s minimalnim naporom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zvijezde u Stone Parku

Stoke Park je bio domaćin najneočetljivijoj igri golfa u povijesti kina, kada je James Bond pobijedio Aurica Goldfingera u Goldfingeru. Ostali filmovi uključuju Bride & Prejudice, Bridget Jones Diary, Dead of Night, Goldfinger, Layer Cake, RocknRolla, Tomorrow Never Dies i Wimbledon.

 

Osigurana diskrecija i sigurnost

Kada se bavite gostima, članovima i osobama visokog profila, bitno je da je njihova privatnost zaštićena od neovlaštene pozornosti u Stoke Parku.

Tul Gurung, bivši je Gurkha i šef sigurnosti u Stoke Parku. Svjestan je svog doprinosa očuvanju sigurnosti koje provodi.

„Zaštita bi trebala biti vidljiva, ali ne i teška ili intruzivna. Imam oči svuda oko posjeda preko svojih kolega u drugim odjelima koji su oprezni pri uočavanju i prijavljivanju neobičnih promatranja – vozila parkiranih u ograničenim područjima, ljudi s fotoaparatima i objektivima ili neplanirane dostave. Moj NEXEDGE® prijenosni radio stalno je u ruci, a dok su moji kolege oči, radio je postao moje uši.“

 

„Pošteno je reći da je tim ovdje opsjednut pažnjom na najmanji detalj i željom da se članovi i gosti osjećaju dobrodošlo i posebno“

Chester King, direktor Stoke Parka zaključuje: „Kada smo odlučili uložiti u obnovu i razvoj Stoke Parka, znali smo da će to biti posebno mjesto s jedinstvenom atmosferom. Kod uređenja i opreme koju smo kupili nije bilo štednje – naši gosti i članovi očekuju najbolje, tako i naš tim, a mi nastojimo pružiti upravo to. Naš novi Kenwood NEXEDGE® radio sustav nije iznimka.