Hrvatska

SP-PSA International Port, Vijetnam


 

PSA International sa sjedištem u Singapuru drugi je po veličini operator luka u svijetu s 28 luka u 16 zemalja. Jedan od najnovijih dodataka, SP-PSA International Port (SP-PSA) u Vijetnamu, ima prvi NEXEDGE® sustav u Aziji.

 

Ekspanzija

Smješten u provinciji Vung Tau, južno od Ho Chi Minh-a, SP-PSA je idealno smještena kako bi služila brzorastućem prometu kontejnera u regiji. Cestovne i unutarnje plovne mreže pružaju jake veze s industrijskim središtem južnog Vijetnama, pa je buduća ekspanzija luke sigurna. Plan razvoja u 2 faze rezultirat će s 4 kontejnerska veza, ukupne duljine pristaništa od 1.200 metara, i 12 pristanišnih dizalica. Kada se završi, terminal će imati projicirani godišnji kapacitet od 2,2 milijuna TEU-a*. S osobljem koje je radilo na cijelom ovom velikom objektu i gomilom kontejnera koji su uzrokovali probleme za širenje signala, tvrtka je tražila radio sustav koji ne samo da nudi pouzdane performanse danas, već koji također može prilagoditi buduću ekspanziju bez potrebe ulaganja u nove licence.

*Kapacitet kontejnera izražen je u „Jedinica ekvivalenta dvadeset stopa“ ili TEU.

 

Demonstracija

Naravno, ovaj projekt privukao je snažnu konkurenciju, izazov koji je ispunio lokalni Kenwood distributer Vien Thong, u potpunosti podržan od strane Kenwood Electronics Singapore (KES). U Singapuru je održan sastanak koji je pokazao prednosti NXDN® i Kenwoodovog FDMA digitalnog trunk sustava. PSA je bio veoma impresioniran. Uvjereni da će NEXEDGE® sustav zadovoljiti njihove zahtjeve – i uz Kenwoodovu ponudu za dizajn, izgradnju i puštanje u rad u vrlo kratkom roku – dovedena je konačna odluka o kupnji NEXEDGE® za SP-PSA International Port.

 

Montaža

SP-PSA sustav uključuje 4 antene; stolne repetitore, dupleksere, sustav napajanja, rezervne baterije i VPN ruter; i ukupno 111 radija, ručnih i montiranih na vozilu. Trenutačno je konfiguriran za 15 grupa za razgovor (15 GID i 120 UID) pomoću kanala od 12,5 kHz; buduća nadogradnja na 6,25 kHz mogla bi udvostručiti broj dostupnih kanala. Jednom instaliran, test pokrivenosti je izveden s NX-300 stanicama i rezultati su bili više nego zadovoljavajući: radiji su bili u mogućnosti komunicirati izravno na udaljenosti do 3 km, a do 5 km s 5 W trunking-om. Zaključno, to je bilo vrlo uspješno probijanje NEXEDGE® sustava na azijsko tržište.