Hrvatska

Lincoln City F.C.
Upravljanje sigurnošću stadiona i učinkovito djelovanje uz pomoć Kenwood DMR


On the road with dPMR446 walkie talkies

 

 

Lincoln City FC - Kenwood DMR walkie talkies

 

Za Lincoln City FC, 2017. se pokazala izvanrednom sezonom kada je klub je promaknut u drugu ligu.

 

Steve Cairns Managing Director of RF Lincs

Steve Cairns, izvršni direktor RF Lincs-a ima dugogodišnje veze s Lincoln City FC-om. Njegova kći igrala je za žensku momčad, a jedan od njegovih sinova je trener na akademiji za mlade u klubu, pa kada se ukazala prilika za nadogradnju dvosmjernih radio komunikacija, brzo je reagirao.

Steve se podsjetio: „Bio sam na kućnoj utakmici na stadionu Sincil Bank kad sam naletio na Davea Smitha, jednog starog prijatelja koji je u jednom od sigurnosnih timova kluba. Naveo je da sadašnja flota PMR446 radija steknuta tijekom mnogo godina izaziva frustraciju korisnicima zato što se pokazalo da je pokrivenost cijelog područja problematična.“

Nastavio je: „Sutradan sam nazvao Darrena Curtisa, voditelja operacija i sigurnosti kluba. Dogovorili smo se sastati i on mi je rekao da se pokrivenost područja otežala u smislu da je novi radio sustav definitivno za raspravu s Upravom na kraju sezone.“

Steve je uzeo vremena da objasni Darrenu razlike između postojećih licenciranih i trenutačnih licenciranih radioformata i inherentnih ograničenja pokrivenosti PMR 446 u njihovoj primjeni. Zajedno su zaključili da će samo licencirani radio sustav zadovoljiti potrebe klubova danas i u budućnosti; ključno pitanje je bio koji radio format.

 

Lincoln City FC security office

Odluka o odabiru digitalne tehnologije naspram analogne bila je relativno jednostavna, dok je odabir između različitih digitalnih protokola zahtjevalo više razmatranja.

Steve ima puno iskustva u fleksibilnosti, skalabilnosti i performansama NXDN-a dok upravlja PAMR mrežom u čitavom Londonu na temelju Kenwood NEXEDGE opreme i infrastrukture. Međutim, on je smatrao da za ono što klub treba, NEXEDGE se može pokazati malo previše specificiran. On je obožavatelj Kenwood opreme navodeći da su „algoritmi za otklanjanje buke i iznimnu kvalitetu zvuka besprijekorno nepropusni, bolji od bilo čega dostupnog“.

 

 

TK-D340 DMR Kenwood used at Lincoln City FC

Nakon što je razmotrio opcije uz pomoć Airsys-a, distributera Kenwooda, odlučio je ponuditi šest Kenwood TK-D340 DMR radija za vrednovanje na dan utakmice kako bi utvrdio njihovu izvedbu u prilog raznim funkcionalnim timovima.

Radiji su funkcionirali iznimno kako Darren Curtis izvještava: „Testirali smo Kenwood DMR na dan utakmice kada je bila gužva da bi dobili istinske rezultateo njihovoj izvedbi i prikladnosti.

Ispitali smo pokrivenost do granice – od najudaljenijih dijelova stranice do unutrašnjosti zgrada i osim sposobnosti da komuniciramo s područjima koja su bila nepokrivena u prošlosti, ono što je zaista impresioniralo bila je jednostavnost uporabe radija, lone-worker značajke i izuzetna jasnoća zvuka, čak i u iznimno bučnom okruženju stadiona.“

 

Nakon uspješnog testiranja i odobrenja, Steve je dobavio Lincoln City FC-u 50 Kenwoodovih TK-D340 DMR prijenosnih radio-uređaja, uz lagane slušalice i komplete za uporabu različitih korisničkih skupina.

Radio se koristi za glasovnu komunikaciju s nekim programiranim jedinicama koje služe samo za slušanje i timovi komuniciraju jedni s drugima na različitim kanalima. Darren dodaje: „Ono što smo htjeli bila je jednostavna, brza i učinkovita nadogradnja na našu postojeću radio komunikaciju na licu mjesta, ali i osigurati da kupujemo tehnologiju i protokol koji može rasti u skladu s ambicijama kluba.“

S digitalnim zračnim sučeljem s 2 utora/1 nositeljem, Kenwood DMR sustav je idealan za primjenu na jednom području i može se unaprijediti s dodatkom TKR-D710/D810 repetitora za poboljšanje pokrivenosti izvan glavnog stadiona.

Steve zaključuje: „Ja sam sretan kad je moj klijent sretan, a posebno u ovom slučaju, uz sudjelovanje moje obitelji s klubom, bilo je i osobno. Stvarno mi je drago što klub sada ima osnovu komunikacijskog sustava koji će izdržati sve do Premier lige!“